.....................σελίδες παρουσίασης των Τοπικών Ιστοσελίδων και Εφημερίδων...που είναι ο καθρέπτης των κοινωνιών

.......................................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
................................................................ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........με Χειμωνιάτικες νότες......................με καθημερινή ενημέρωση.................................

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οργή στο Μέγαρο Μαξίμου


«Nα επιλέξουν οι βουλευτές τη χώρα ή τις συντεχνίες» το μήνυμα συνεργατών του πρωθυπουργού

Αρχικά έκπληξη και μετά οργή. Αυτή ήταν η αντίδραση των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου μόλις έμαθαν τα νέα από τη Βουλή. Αμέσως ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, που εκείνη την ώρα ήταν σε συνάντηση. «Οι συντεχνίες αποδείχτηκαν πιο δυνατές από το μέλλον της χώρας» έλεγαν αμέσως μετά στα τηλέφωνα οι συνεργάτες των δύο ανδρών. «Οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του προσωπικού και εθνικού συμφέροντος» προσέθεταν και ανακοίνωναν πως το άρθρο για τα φαρμακεία θα επανέλθει.

Γιατί, τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά, καθώς θα πρέπει να πείσει τους δανειστές πως διαθέτει την απαραίτητη στήριξη για τις μεταρρυθμίσεις. Δεν έχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις. Με αφορμή τη ψηφοφορία ο Λουκάς Παπαδήμος σκέφτεται να καλέσει εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί κυρίως για την εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ. «Αν η κατάσταση θα μαζευτεί τα πράγματα θα χειροτερέψουν» είναι η θέση των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι περιμένουν πως και πως τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει από την Κόστα Ρίκα.

Γιάννης Αντύπας
RSS ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=172836

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ή Ταξίδι στην απόλαυση: Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων ...







ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ή Ταξίδι στην απόλαυση: Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων ...: Αγώνας – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων στον Τύπο ALTER / ΔΟΛ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ΕΡΤ / Ο Κ...

Άστεγος.gr: Ο «χάρτης των νεοαστέγων» στη Βουλή, ενίσχυση της ...

Άστεγος.gr: Ο «χάρτης των νεοαστέγων» στη Βουλή, ενίσχυση της ...: Άγνωστος ο αριθμός τους...... ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 στην εφημ. ΤΑ ΝΕΑ Ένα αδρό μόνο σχεδιάγραμμα του αθηναϊκ...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Προς:
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης

Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες,
Οι συνυπογράφοντες φορείς εκφράζουν τη βαθύτατη αγωνία τους για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Tρίπολης να μην προχωρήσει στην απόφαση παράστασης δικηγόρων στην συζήτηση (18/1/2012) των αιτήσεων ακύρωσης έργου μονάδας παραγωγής μπετόν της εταιρίας Αφοί Νικητόπουλοι Ο.Ε. στην θέση Σίνερο της Βλαχέρνας Αρκαδίας στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα, ο Δήμος παραπέμπει το θέμα εκ νέου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμία σχετική τεκμηρίωση. Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τις σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει το έργο σε μία προστατευόμενη περιοχή, καθώς και τα θέματα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος και να ψηφίσετε τη παράσταση των δικηγόρων στο ΣτΕ. Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί ένα σταθερό και ανεξάντλητο κεφάλαιο της χώρας και για τον λόγο αυτό, ακόμη περισσότερο σε καιρούς κρίσης, είναι προς όφελός μας να το προστατεύουμε.
Στις 18/1/2012 θα συζητηθούν, μετά από αναβολές, ενώπιον του Ε΄Τμήματος του ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης του πρώην Δήμου Λεβιδίου κατά της Νομαρχίας Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την χωροθέτηση μονάδας παραγωγής μπετόν της εταιρίας ΑΦΟΙ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε. στην θέση ΣΙΝΕΡΟ της Βλαχέρνας Αρκαδίας. Οι προσφυγές κατατέθηκαν το 2006 μετά από αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων στο προτεινόμενο έργο και κατόπιν αποφάσεων της αρμόδιας -τότε-δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Λεβιδίου. 
Για τον λόγο αυτό διοργανώθηκε και ενημερωτική εκδήλωση στο Λεβίδι με την συμμετοχή επιστημόνων, μεταξύ αυτών και της Ειδικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος, οι οποίοι έκριναν την χωροθέτηση του έργου ακατάλληλη, τόσο λόγω του ειδικού καθεστώτος προστασίας που απολαμβάνει (ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000) η ευρύτερη περιοχή, όσο και λόγω της εγγύτητας του με τον παραδοσιακό και μαρτυρικό οικισμό της Βλαχέρνας, και τον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου και της Μονής Παναγίας της Ελεούσης. Επίσης, το σημείο εγκατάστασης βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού, επί της Εθνικής Οδού και στο όριο του δάσους και θα προκαλέσει μετά βεβαιότητας αισθητική επιβάρυνση σε μια περιοχή που χρήζει τουριστικής ανάδειξης, λόγω του κάλλους που την διέπει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άδεια της μονάδας περιλαμβάνει κατασκευή silo ύψους 37 μέτρων.
Πλήθος φορέων έχει συνταχθεί κατά του συγκεκριμένου έργου: Αεί Μαίναλον, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, η Ορνιθολογική Εταιρία, το ΕΚΠΑΖ, και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς της Βλαχέρνας καθώς και όμορων Τοπικών Διαμερισμάτων. 
Οι παραπάνω φορείς αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρχει βιοτεχνική ή και βιομηχανική ανάπτυξη στην Αρκαδία, παρόλα αυτά αυτή θα πρέπει να έχει τη σωστή χωροθέτηση. Το σημείο εγκατάστασης της μονάδας στην είσοδο του παραδοσιακού οικισμού, πλησίον του ελατοδάσους και σε μια περιοχή ευρωπαϊκής σημασίας, η οποία έχει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον (λόγω του χιονοδρομικού κέντρου της Οστρακίνας και των τουριστικών θερέτρων του Λεβιδίου και της Βυτίνας) κρίνεται ακατάλληλο. Είναι βέβαιο πως τέτοιου τύπου ανάπτυξη θα αποβεί εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της αγροτουριστικής ανάπτυξης. 
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, στο οποίο με την 23/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής παραπέμπεται το θέμα, να μη στραφεί με απόφαση του ενάντια στην λογική και την ουσία της προσφυγής και τη λαϊκή βούληση που επέβαλε την κατάθεσή της, το 2006.

Με εκτίμηση,

Αεί Μαίναλον
Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας
ΕΚΠΑΖ Πελοποννήσου
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία
Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Βλαχέρνας
Εθνικό Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδας
Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης
Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων
Σύλλογος Δαραίων Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης




Όταν οι Ευρωπαίοι νοήμονες στηρίζουν την κακοποιημένη παντοιοτρόπως Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να την ανεβάσουν στα βλέμματα του κόσμου όπως της αξίζει. Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε αυτούς που μας στηρίζουν και τους δεχόμαστε με την παγκοσμιοποιημένη έννοια του όρου ως συμπατριώτες μας.
Φιλέλληνες πολίτες του κόσμου σας αγαπάμε όλους και σας θέλουμε δίπλα μας.
Η Ελλάδα είναι ανοικτή για όλη την ανθρωπότητα χωρίς διακρίσεις.
Παρακαλώ πολύ διαβάστε την παρακάτω διακήρυξη όπως την συνάντησα και εγώ στο διαδίκτυο.

Blogspot:
http://jesuisgrec.blogspot.com/





Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα, 11/11/11
Έκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα 


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,

και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν...
.... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).
Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).
Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα για να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας (7). Έτσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.
Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιας σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοποτάμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

* * * * * * * * * * * * * * * *


                Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ούσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
  • ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................
Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog :
http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μια γιορτή) (9).
Σημειώσεις κειμένου έκκλησης
1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα. 
Αισθανόμαστε ντροπή για το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μια Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μια θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχροκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.
2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.
3. Ο Τσόρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ». 

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση για να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.
4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.
5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκούμενης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),
6. Και διότι η εναρκτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος - ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως - που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ;
Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.
7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιας προ-φασιστικής κρίσης.
8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Βρετανούς πράκτορες.
9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάνη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου για το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Έκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα για τον προσεχή αιώνα ».

http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/ 

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Θεωρίες συνωμοσίας για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση


Οι παγκόσμιες οικονομικές ελίτ που κρύβονται πίσω από τις διάφορες κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών του κόσμου, έχουν βάλει σκοπό την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Υπάρχουν σήμερα 12 τουλάχιστον «σκανδάλες», που ίσως να πυροδοτήσουν τα γεγονότα που θα ολοκληρώσουν τους στόχους αυτών των ελίτ.

Πριν από μερικά χρόνια, η εφημερίδα Financial Times του Λονδίνου εξέφρασε αυτήν ακριβώς την άποψη, μέσω άρθρου του επικεφαλής συντάκτη διεθνών θεμάτων της, του Gideon Rachman. Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2009, είχε τίτλο «Έτοιμοι για μια παγκόσμια κυβέρνηση».

Τα ίδια ακριβώς σχέδια, αντηχούν και οι διάφοροι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις των Bilderberg, Council on Foreign Relations, της Τριμερούς Επιτροπής, ακόμη και αξιωματούχοι του Βατικανού.

Η μακροδιαχείριση του πλανήτη μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί τακτικούς και στρατηγικούς σχεδιασμούς, εκ μέρους ενός απέραντου δικτύου δεξαμενών σκέψης, που συνδέονται με επίλεκτα πανεπιστήμια, ακαδημαϊκούς, λομπίστες, στελέχη των ΜΜΕ, και κυβερνητικούς αξιωματούχους, με άφθονη χρηματοδότηση από την παγκόσμια επιχειρηματική και τραπεζική ελίτ.

Υπάρχουν χρηματοπιστωτικές σκανδάλες, που διακινούνται με την ταχύτητα του φωτός, χάρη στην ηλεκτρονική επανάσταση, και εξαιτίας της οποίας ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις αγορές, τα νομίσματα, ακόμη και ολόκληρα κράτη, μέσα σε διάστημα ωρών, ή και ημερών.

Υπάρχουν οικονομικές σκανδάλες, που κινούνται πιο αργά, αφού η κατασκευή αυτοκινήτων, αεροσκαφών, ενδυμάτων, κτισμάτων, κλπ. απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Υπάρχουν πολιτικές σκανδάλες, συνδεδεμένες με το «δημοκρατικό σύστημα», που τοποθετούν κάποιους πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν οι πολιτισμικές σκανδάλες, που απαιτούν γενιές ολόκληρες για να εφαρμοστούν.

Η διαχείριση όλων των απαραίτητων διαδικασιών απαιτεί πρόληψη, και για αυτό υπάρχουν πάντα εναλλακτικά σχέδια Β, Γ, κλπ. που εφαρμόζονται όταν προκύψει ανάγκη.

Σήμερα, οι ελίτ χρησιμοποιούν ως όχημα για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, την παγκοσμιοποίηση.

Οι 12 παρακάτω σκανδάλες είναι συνδεδεμένες και διαπλεκόμενες μεταξύ τους, με ελαστικές και ευέλικτες τακτικές, αλλά σταθερές και άκαμπτες στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους.

1) Χρηματοπιστωτική κατάρρευση. Από το 2008, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει με μηχανική υποστήριξη.
Ο Ben Bernanke, ο Timothy Geithner, η Goldman Sachs, η CitiGroup, και η JPMorganChase, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ, αποκλείεται να κάνουν το οτιδήποτε για να στηρίξουν την οικονομία και να βοηθήσουν τους λαούς.
Απλά ρίχνουν τρισεκατομμύρια στις τραπεζικές ελίτ, επιβάλλοντας τον μύθο ότι κάποιες τράπεζες παραείναι μεγάλες για να καταρρεύσουν. Γιατί; Μα επειδή δεν είναι οι κυβερνήσεις που ελέγχουν και ρυθμίζουν τις ως άνω τράπεζες, αλλά το αντίστροφο.

2) Οικονομικές κρίσεις. Σήμερα βλέπουμε τον καταστροφικό ακραίο καπιταλισμό να γκρεμίζει τις εθνικές οικονομίες, και να τις μετατρέπει σε διεθνή σκλαβοπάζαρα, που θα ζήλευε ακόμη και ο Στάλιν. Η πραγματική μας οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη, αυτή που πάσχει είναι η ψεύτικη, η επίπλαστη οικονομία του τραπεζικού, χρηματοπιστωτικού, και κερδοσκοπικού τομέα.

3) Κοινωνικές αναταράξεις. Καταρρεύσεις στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισλανδία, στην Ιταλία, κλπ που θα πυροδοτήσουν λαϊκές εξεγέρσεις στην Αμερική και στην Αγγλία.

4) Πανδημίες. Ετοιμαστείτε για περισσότερες εκπλήξεις τύπου «γρίπης των χοίρων», που θα μας οδηγήσουν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Μια καλή ευκαιρία δηλαδή, για να τοποθετηθούν τσιπάκια στα σώματά μας, και να δοκιμαστούν κάποιοι ευφυείς ιοί. Μπορεί άραγε να υπάρχουν ιοί που είναι επιλεκτικοί όσον αφορά σε φυλετικές και εθνολογικές ιδιαιτερότητες, και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δραστική μείωση των πληθυσμών;

5) Παγκόσμια υπερθέρμανση. Όσο η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε φάση μηδενικής ανάπτυξης, οι οικονομικοί «κινητήρες» μετακινούνται από την ανάπτυξη προς την συστολή της κατανάλωσης. Μήπως οι επερχόμενοι φόροι άνθρακα, θέτουν τις βάσεις για έναν μελλοντικό απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας;

6) Τρομοκρατικές επιθέσεις τύπου False Flag. Οι ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον κρυφό άσσο, όποτε θέλουν να ξεκινήσουν κάποιες νέες κρίσεις για την επίτευξη των σκοπών τους. Μήπως θα δούμε κάποιες νέες επιθέσεις τύπου 9/11, για να δικαιολογηθούν κι άλλοι πόλεμοι, εισβολές, και γενοκτονίες; Μια πυρηνική έκρηξη, για παράδειγμα, πάνω από μια πόλη, για την οποία θα «φταίνε» οι εχθροί των παγκόσμιων ελίτ;

7) Γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Αυτήν την ώρα, ήδη υπάρχουν προετοιμασίες στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, και επίθεσης στο Ιράν.

8) Οικολογικά-περιβαλλοντολογικά «ατυχήματα». Το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986, ήταν η αρχή του τέλους της ΕΣΣΔ, αποδεικνύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στους ίδιους τους Σοβιετικούς, ότι το καθεστώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί επιτυχώς τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Κάτι ανάλογο έγινε και τον Απρίλιο του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού (ΒΡ), και πιο πρόσφατα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ήταν όλα τυχαία;

9) Μια δολοφονία κάποιας σημαντικής παγκόσμιας πολιτικής ή θρησκευτικής προσωπικότητας, για την οποία θα κατηγορηθούν οι αντίπαλοι των ελίτ. Οι Mossad, CIA, και MI6, γνωρίζουν καλά αυτό το παιχνίδι.

10) Επίθεση σε κράτη παρίες. Ιράκ, Λιβύη… Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Το Ιράν; Η Συρία; Η Βενεζουέλα; Η Βόρειος Κορέα;

11) Κάποιο στημένο θρησκευτικό συμβάν. Η ανάγκη των λαϊκών μαζών να βρουν κάποιο νόημα στη ζωή, καθιστά τους ανθρώπους εύκολα θύματα στημένων (Χολυγουντιανά) γεγονότων, εικονικής πραγματικότητας, τρισδιάστατων εφέ, κλπ που θα ενορχηστρώσουν μια δευτέρα παρουσία.

Μπορεί να δούμε μια ηλεκτρονικά προγραμματισμένη και μεταδιδόμενη μεσσιανική φιγούρα, η οποία όλως τυχαίως θα δρα σύμφωνα με τους στόχους των ελίτ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα τολμούσε να αντιταχτεί στη θέληση του ίδιου του Θεού;

12) Μια σκηνοθετημένη επαφή με εξωγήινους. Αυτό μπορεί ήδη να ετοιμάζεται. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας έχει προγραμματιστεί να πιστεύει στους εξωγήινους. Η τρισδιάστατη τεχνολογία μπορεί να στήσει μια προσγείωση διαστημόπλοιου στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, τονίζοντας την «ανάγκη» για μια ενιαία εκπροσώπηση της ανθρωπότητας απέναντι στους εξωγήινους επισκέπτες. Τι άλλο χρειάζεται άραγε για να αποδεχτούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση;

Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Η υπερθέρμανση, οι πανδημίες, η διεθνής τρομοκρατία, η οικονομική κατάρρευση, η παγκόσμια ύφεση, ακόμη και η επαφή με εξωγήινους;Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κράτος, ή από κάθε κράτος ξεχωριστά. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση!

Το 2012 θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση, και να αντιληφθούμε επιτέλους ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα δείχνουν τα ΜΜΕ, ή όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε πως είναι…

Του Adrian Salbuchi
Pakalert Press
Απόδοση: S.A.
This entry was posted in Κόσμος. Bookmark the permalink.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Aναπτυξιακή προοπτική των τουριστικών υπηρεσιών

Η τουριστική οικονομική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ως προσφορά υπηρεσιών οι οποίες έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα. Η παροχή ενός τουριστικού προϊόντος προϋποθέτει και την παροχή κάποιου αλλού. Έτσι λοιπόν για να ενοικιαστεί ένα δωμάτιο σε μια περιοχή του νησιού μας, προϋποτίθεται η ύπαρξη μεταφορών (δρόμων και μέσων), ενός τουριστικού αξιοθέατου (παραλία, αρχαιολογικός χώρος) αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις η παρουσία ενός σημείου διασκέδασης (εστιατόριο, ταβέρνα, καφέ). Αυτός ο συμπληρωματικός χαρακτήρας, κάνει το τουριστικό προϊόν πιο ευάλωτο σε προβλήματα καθώς ακόμα και ένας κρίκος της αλυσίδας να είναι προβληματικός, τότε επηρεάζεται συνολικά η αξιοπιστία όλης της αλυσίδας.
Είναι λοιπόν κατανοητό πως για να διασφαλιστεί η άνοδος της τουριστικής δραστηριότητας σε ένα νησί, προϋποτίθεται η σωστή επίβλεψη και διαχείριση αυτής της ιδιότυπης αλυσίδας τουριστικών υπηρεσιών έτσι ώστε να υπάρχει “ομαλή ροή” υπηρεσιών χωρίς απρόοπτα σε κανένα επιμέρους στάδιο και να διασφαλίζεται η σύμπραξη και συνέργεια των τουριστικών ενεργειών.

Η σύμπραξη είναι όταν δυο ή περισσότερες επιχειρήσεις δουλεύουν μαζί, συγχρόνως, για την παραγωγή ενός προϊόντος. Η διατήρηση της σύμπραξης από τοπικές επιχειρήσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα για την τοπική οικονομία. Δηλαδή, αν οι τουριστικές επιχειρήσεις, συστηματικά επιλέγουν να συμπράττουν με άλλες τοπικές επιχειρήσεις και όχι με επιχειρήσεις εκτός νησιού, τότε η τοπική οικονομία ενεργοποιείται και ενδυναμώνετε.
Η έννοια της συνέργειας, αναφέρεται στην συνδυασμένη δράση προς την υλοποίηση ενός σκοπού. Στην τουριστική δραστηριότητα αυτό μεταφράζεται ως την συνδυασμένη επιχειρηματική δράση τοπικών επιχειρήσεων ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Παράδειγμα αποτελεί μια πιθανή συνεργασία ακτοπλοϊκών γραμμών με την διοργάνωση ενός υποτιθέμενου ποδηλατικού αγώνα και την σύμπραξη μιας ομάδας ξενοδοχείων και εστιατορίων. Αυτό το μπουκέτο υπηρεσιών, προσφέρει συμπληρωματικές υπηρεσίες καθώς εκεί που τελειώνουν οι υπηρεσίες του ενός φορέα, ξεκινάν αυτές του επόμενου. Η συνέργεια λοιπόν τοπικών επιχειρήσεων είναι κάτι που θα ενεργοποιήσει τη τουριστική δραστηριότητα και επιπροσθέτως θα διασφαλίσει οικονομικά οφέλη σε τοπικό επίπεδο.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αυτών των δράσεων, εγείρει θέματα ποιότητας και ποικιλίας τοπικών προϊόντων καθώς και ερωτήματα για την ετοιμότητα και επιθυμία τοπικών επιχειρήσεων να συμπράξουν και να συνεργαστούν.

*από το:

Καλή χρονιά να είναι το 2012